0. de wachstand

0. we beginnen vanuit een pauze vorm, een wachtstand waarin het oneindige geen begin kent en geen einde. slechts een aaneenschakeling boordevol momenten die komen en gaan… life is a forever conversation, again and again….

voor je gaat beginnen met het betreden, het betrekken en bewonen van je huis, vraag ik je om even je ogen te sluiten. bewust te worden van je adem, hoe adem je op dit moment. om bewust te worden hoe je zit. hoe zijn de omtrekken van je lijfje, zacht, hard, gespannen, ontspannen, zit je rechtop of onderuit, staan je voeten op de grond en hoe voelen je tenen. neem het waar en alles is goed.

in deze neutrale stand kun je gaan kijken, wat heeft mijn huis nodig. word je blij van je huis, voel je wat je huis voor je betekent. wat zou je anders willen en waar mag er aandacht aan besteedt worden. zijn er plekjes in huis die al lange tijd om aandacht vragen en wat verwaarloosd zijn. zijn deze plekjes ook plaatsen in je lijf die hetzelfde aangeven? kijk er eens naar in deze stand.

pak nu je schrift erbij en schrijf je gewaarwordingen op. ze zijn allemaal okay, het helpt je om de weg te vinden die hierna gaat komen. daarnaast nodig ik je uit om te kijken naar je dagelijkse overwinningen, je knoop puntjes in huis en lichtpuntjes.

dagelijkse overwinningen kun je denken aan:
opstaan!!!
de kinderen verzorgen
een wandeling voor jezelf maken
een goede lunch of avondeten gemaakt
lachen om jezelf
iets wat al heel lang te wachten stond ben je aan begonnen! YES

een overwinning kan van alles zijn, en maakt de dag voor je anders zodra je de pareltjes eruit kan waarnemen. het geeft daarnaast een YES gevoel en daar waar we JA tot zeggen gaat het leven stromen.

de knooppuntjes zijn de struggels in huis wat er blijft liggen, of dat wat je graag zou willen doen voor jezelf en daar geen tijd voor hebt! schrijf ze op. waar wil je aandacht aan schenken. wat ligt te verstoffen, waar je tegenaan loopt? of iets anders waarbij jij voelt, he dat is een knooppunt voor mij.

de lichtpuntjes geven aan wat je zou willen, wat zou je voor jezelf willen doen? een knooppuntje kan uiteindelijk een lichtpuntje gaan worden. want als dat gedaan is of daar ruimte voor is kan het zo omgetoverd worden tot licht!

vandaag in deze neutraal stand is het voldoende. dit neem je de komende periode terug naar holding home mee. je hebt hier nu bewustzijn op gebracht en daarmee kan je aan het werk gaan. en nogmaals het MAG!

verwen jezelf met een drankje en aan jou om te gaan bevoelen wanneer je klaar bent voor de volgende start!Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.