1.1 deuren

“There are many doors we enter, both physical and metaphoric.
We enter space through doorways and through portals. Where we step over the threshold is meaningful. As my hand touches the door of our home and I open it, I look and think, “how do I feel walking through, walking in?” Every door and every window brings us to our heart, soul and many visions and many dimensions.” 

je bent vandaag begonnen en heb je jou wens, intentie, mantra omschreven? schrijf het ook vandaag als eerste op en spreek het ook voor jezelf hardop uit. hiermee ga je tenslotte werken.

voor ik verder ga, geef ik je ook graag dit MEEEEEE; uitgaande dat alles energie is en omgeven is met licht, mag het licht in je materie van de aardse spullen, aangezet worden. elke aanraking vanuit liefde en schoonheid, om wat nog geen plek heeft van een nieuw huis te voorzien. door vanuit het licht en het plezier te werken, verhoog je automatisch frequentie en energie van je zelf en met licht hë dat zet je in huis uit! alles in huis zal er door gaan stralen! daarnaast wees zacht voor jezelf, waar je aan begint kan je in meerdere stukjes opdelen, waardoor je er wellicht iets langer over doet. dit is heel anders dan we denken en gewend zijn dat alles af moet! ook hierin wees geduldig voor jezelf, tot je huis…

WANT….. je huis kent geen haast en haast mag uit je systeem; in rust kan ik alles aan!

deuren, want thuiskomen start hier!  
de komende dagen nodig ik je uit om de deuren in te gaan. thuiskomen begint bij onszelf en een van de deuren in lijfje is de huid waarmee je voelt en dat doet iets met je hart. je hart is de grootste deur die in je lijfje opengezet kan worden en een kanaal is voor alle wegen die er binnen in je lijfje aanwezig zijn. voor je huis begint dit bij de deuren. klinken, kozijnen, bovenop de deur en alle randen zijn aan de beurt. de poorten en doorgangen van je huis.
om zichtbaar te worden, zijn en blijven, tegenover onszelf en anderen, zijn deuren noodzakelijk en bezitten deuren een belangrijke functie, ze fungeren als een doorgang om van de ene ruimte naar een andere ruimte te gaan. je kan het zien als dat je van dimensie naar dimensie stapt, stroomt, beweegt.

zodra je de sleutel in de voordeur draait, binnenkomt, stap je in een wormhall, ofwel je hal is als een wormgat alle ruimtes met elkaar verbindt. iedere ruimte is gevuld met energie, frequentie, gevoel. een deur is een verbindende factor en daarnaast een manier om een ruimte zichtbaar te laten worden. ze kunnen open, dicht, met of zonder slot en ze zijn in alle vormen, maten. zelfs een – ijs – kast waar een deur in zit bezit bij opendoen een hele andere ruimte…

om jou persoonlijke wens nog meer bij deze start te betrekken, nodig ik je vandaag uit om opnieuw kennis te maken met je huis. geef de deurklink een handje en begroet jezelf als bewoner van het huis. alsof je huis tot jou zegt, welkom lieve…., en dan hoor jij je naam uitgesproken door je woning. een manier om de relatie van jou en je huis te herstellen. zo kan jij op jou beurt je huis een dankzegen te geven voor wat ze je brengt:

veiligheid, bescherming, liefde, verzorging en alles wat voor jou belangrijk is. het maakt onderdeel uit van je basis om tot je eigen balans te komen. je huis is gegrond, geaard en heeft alle kenmerken dragend en in zich dat ook in jou leeft. neem er de tijd voor, je hebt niks te verliezen.

De start is je voordeur
de voordeur is voorzien van allerlei toeters en belletjes die je vandaag mag gaan aanraken. elke voordeur draagt een eigen energie. vandaag mag je gaan voelen wat jou voordeur te vertellen heeft. de bel, de deurknop, de raampjes die erin zitten, de brievenbus, alle houtwerk van de kozijnen en bovenop de deur, onder de deur, de hele deur. dit is jouw begin vandaag en neem er de tijd voor. 


de voordeur is de weg om naar het hart van je huis te komen. de voordeur lijfelijk kunnen we zien als de top van je kruintje om zo naar binnen te treden naar je hart, of via je bekkengebied, je heilige graal om daar naar binnen te gaan en dan langzaam de weg naar je hartgebied. beide is goed, voel wat bij jou past en of je ook zo je huis (lijfelijk) in wil gaan. je kan er ook mee spelen, bijvoorbeeld dat later de bovenverdieping staat voor het onderste deel van je lijf en beneden voor het bovenste deel van je lijf. ook kan je per deur deze wisseling maken. voel wat bij je past en weet het MAG.

je komt natuurlijk als je door je huis heen gaat ook bij de hal, een soort van gang terecht. sommige gangen hebben een vluchtig karakter. kinderen die over gangen heen vliegen. logisch zodra je dat kan invoelen. een doorgang deur verbindt je huis tot alle ruimtes. je huis is een netwerk, zichtbaar en ons lijf is het zelfde net als het universum. er is geen verschil. netwerken zichtbaar en onzichtbaar zijn overal aanwezig.

deuren, poorten openen de weg naar binnen! reis naar binnen naar jouw kern en kom thuis.

alles mag worden aangeraakt
bevoel of je er makkelijk door heen glijdt, is dat omdat het goed gaat, of omdat je te snel wil gaan. zit er weerstand op, kijk of je de weerstand onder ogen kan komen en er alle ruimte aan geeft om het te laten zijn, om het te zien, te omarmen, om het uiteindelijk te vergeven en te laten transformeren.

door de deuren aan te raken, door ze te voorzien van nieuwe energie, door ze schoon te maken met water, geef je jouw licht en energie door. Water is levend en levende energie met jou beweging zet je voor je huis in. visualiseer of zet je intentie in zodat het door de deuren heen en weet dat alles nu aangeraakt wordt met jou energie, met jouw liefde… wat een beweging, wat een stroming, kan je het voelen? laat het je glimmen en lachen? GENIET ervan.

Benodigdheden voor vandaag zijn dat wat jij in huis hebt, hieronder een paar aangevertjes…
Emmer
Water
Natuurazijn, groene zeep en/of allesreiniger
Een spons (schuurspons)
Een zeem of vaatdoekje
Een droge theedoek (nadrogen)
Trapje of krukje als je boven onvoldoende bij kan
& Zin in dit begin!

en schenk een kopje thee of koffie in, voor, tijdens en naderhand. ga lekker even in je voordeur zitten of op je oprit en geniet van de bezigheid en elke handeling. Voel de warmte, de geur, het water, een grote feestelijke beweging.

belangrijk
ga niet te snel, vertraag en voel wat deze vertraging bij je doet. hoe langzamer je iets doet, hoe meer je voelt wat je doet en daarnaast brengt het je volledig terug naar dit ene moment. ook brengt het meer rust in je ademhaling. blijf je meer verbonden bij de actie. behandel ieder object met aandacht en zoals je jou allerbeste vriendin het liefst zou behandelen.

mama aarde waardeert het enorm zodra wij vertragen, langzamer worden en onze natuurlijke ritme volgen. daarom neem de tijd voor alle deuren in huis de komende dagen en ik ben heel benieuwd naar jou ervaring.


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.