2) levenscirkels

je huis is gelijk aan aarde. aarde leeft en laat vele trauma’s zien. in huis leven we en ook daar zijn genoeg verhalen en trauma’s te ontdekken. en dat is een van de redenen dat je huis je kan activeren, je er in kan mediteren, maar ook dat je huis een helende werkende kracht bezit. je huis als gids of als heelmeester, van ongekende waarde.

beweeg!
je huis ingaan is samen met je lijfje door de aarde heen gaan. een beweging van verschillende vormen. bukken, strekken, op de knieën, verschuiven, opruimen, vasthouden, verplaatsen. als een dans elke keer weer. een oneindige conversatie, elke keer weer opnieuw.

cirkels
naast dat bijvoorbeeld je werk een levenscirkel is, kan je ontdekken dat iedere ruimte in huis een cirkel is. in elke ruimte bevat de cirkel een andere energie. want je bent anders in energie met op je werk bezig als thuis. de keuken is een totaal andere vibe, als in de slaapkamer. daarom is elke cirkel van je leven in huis anders en heeft een andere beweging. waarbij het ook gaat om de uiting van die ruimte.

opdelen
je kan je huis opdelen zoals je ook je lijfje kan opdelen. het hoofd wat staat voor zolder of voor de boven verdieping. en komt je hoofd tot rust in je bed, komt alles in jou tot rust. de keuken staat voor je buik en haar vuur, de kracht. wat maakt dat we graag in de buik aanwezig zijn. het toilet staat voor loslaten en dus het uitscheiden van afvalstoffen. waarbij de badkamer voor reinheid staat. mocht je een kelder hebben, dan ben je de geluksvogel om ook de donkere delen van jezelf hier te aanschouwen. ook de zolder kan hier dienst voor doen.

al deze ruimtes dragen diepere lagen die je kan uitrafelen. je huis en haar houden is alles behalve saai. het zet deuren in jezelf open om te onderzoeken. een weldadige uitnodiging.

uitnodiging
vandaag nodig ik je uit om eens met nieuwe ogen naar je huis te kijken. wat heeft je huis te bieden. hoe voelt ze aan. kan je er met vreugde naar kijken. is het levendig. is er stroming of staat alles stil. is het licht of lijkt het in het licht donker? als je binnenkomt wat voel je? hoe voelt het, traag, bewegend, stromend, zwaar, licht, unheimisch? voelt het vertrouwelijk aan, kom je thuis? is het warm en omarmt het je of juist koud. komt het huis naar je toe of is het afstandelijk. welke ruimte is fijn. waar ben je het liefst. kan je het verschil voelen per ruimte, voelt een hal of gang of trap anders aan als een keuken, slaapkamer of zolder. kan je het ook omschrijven hoe anders het voelt?

observeer iedere ruimte zonder oordeel. laat het er gewoon zijn, niks meer en niks minder. en mag het er zijn?

tot later… en voor nu een heerlijke week gewenst. oh en schrijf gerust op wat je hebt gevoeld of wat er allemaal in je opkomt. of deel het hieronder. ik ben benieuwd naar jou reis door je huis heen. het kost je niks en geeft je veel antwoorden die je kan gaan uitdiepen.

XXXXus, willemijn

mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.