3) levenscirkels

de komende periode ga je allerlei levenscirkels lezen. vandaag keren we terug naar stof. en tot stof zullen we wederkeren en door aarde worden opgenomen.

het cijfer drie staat voor zon en zon is gelijk aan God en de drie-eenheid. de zon breekt deze week wat meer door en hierdoor voel je dat er nieuwe energie stroomt. stroom je mee?

vandaag stond bij een klant naast de wekelijkse schoonmaak haar wasruimte op het programma. de wasmachine en droger werden naar voren geschoven en de stukjes stof kwamen als wolkjes naar me toe. rijkelijke grijze plukken en heerlijk ook. terwijl ik er mee bezig was en de plumeau buiten tegen het huis uitklopte, zag ik hoe we zelf ook wel eens even mogen opkloppen, zacht en pulserend. dat kan met een dansje door gewoon je lijf op het ritme van de muziek mee te deinen. hoe fijn het is om je lijf in beweging te zetten en dat kan dus ook met een plumeau. op de achtergrond hoorde ik muziek uit de jaren ’80 en we zongen heerlijke samen mee en ik voelde hoe mijn lijfje wilde dansen!

de stof in

door de aarde heen gaan is in het stof duiken. de materie in. ook jij en ik bestaan uit stof en laten stof achter in de vorm van huidschilfers, haren, talg, uitscheiding, om er een paar te noemen. de stof van vandaag of de stof die langzaam op alles in huis warrelt, vertelt verhalen van het leven. verhalen van de afgelopen periode van alle bewoners en van alle materie die in huis bevind. je kleding die met van alles in aanraking komt en overal rondwarrelt. of bijvoorbeeld je schoenen. denk je eens in waar die allemaal langskomen, zien en dat op een andere laag afspeelt als waar jij en ik ons bevinden. waarbij ze toch leven mee naar huis nemen. wat maakt als je schoenen thuis komen en in de kast gezet worden, wellicht het zand wat je meenam en andere stofdeeltjes overal in huis terecht komt, want je bent voor je ze uitdeed misschien in de keuken gelopen, of naar boven. stof komt van heine en veren warrelt zo vanuit deze verbondenheid in jouw huisje neer.

zo wordt stof toch een ander verhaal en kan je er met verwondering naar kijken, zelfs als het grijzige pluimen worden.

zien en losweken
zo stoffen we onszelf af, schudden we op en maken we schoon. WAKKER worden laat alles helder zien, in jezelf, in je huis en aarde. we maken zo het leven op klein vlak in onszelf schoon en deze reiniging kan je op zielsniveau voelen. want de stofjes kunnen ervaringen oproepen. wat is stoffig bij jou en heb je te lang al onder een vloerkleedje gedrapeerd.is het plakkerig geworden doordat het in aanraking is gekomen met andere materie. kon je het niet eerder aankijken wat het je te vertellen had. kan je het gaan zien en er nieuw licht op laten schijnen. er tijd voor nemen om het aan te gaan. zo kan het zijn dat je van het een in het andere valt en allerlei verschillende dingen omhoog komen, waardoor je heel functioneel opruimt. werk ermee, rafel het uit en kijk er eens na zodra je werkje klaar is.

losweken, laten stromen, geef er tranen aan. laagje voor laagje en neem er vooral je eigen tijd voor. er is nooit niks in te verliezen. geniet van het proces. wie had gedacht dat stof nog zoveel stof kon laten opwaaien!

mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.