5) levenscirkels

wassen, een van een dagelijks terugkerend fenomeen in het huis. een levenscirkel waar je eigenlijk nooit onderuit komt. MAAR… na vandaag kan ieder kind de was doen! (bij wijze van spreken).

ik zie het dagelijks, ja het klinkt bijna te flauw deze zin. toch het is een feit. bergen goed. donker, wit, groot, klein, ongewassen en gewassen. het lijkt nooit op te houden en binnen een gezin is het een dagelijks gebeuren waar de zucht en de steun in verweven zit. zuuuuucht…. al weeeer!

wassen is een oneindige conversatie. was sorteren, wassen, drogen (door de lucht of droger), opvouwen, soms strijken, en in de kast leggen en opnieuw…..

stapels, bergen, en is er een einde in zicht, ligt het volgende al weer in de mand. ik heb een hele praktische tip als je met meer als twee personen in huis woont en je dus die himalaya gebergtes voor je hebt.

1. doe zoals de sorteerhoed in Harry Potter. sorteer je was. van ieder kind.
2. zorg voor genoeg manden. ieder kind krijgt een eigen mand. kleur kan, vooral manden die even groot zijn zodat je ook bij ruimte tekort kunt stapelen. kan heel handig zijn!
3. was voor ieder kind zijn of haar goed.
4. is het schoon en gevouwen, doe het in de mand en breng de mand naar de kamer.
5. leer kinderen al vroeg aan dat ze heel makkelijk zelf hun kleding in de kast kunnen leggen.
6. alle vuile goed kan weer in de mand en zo start je uiteindelijk weer opnieuw.

ieder een eigen mand en daardoor is je was makkelijk gestorneerd. los even van handdoeken en beddengoed, theedoeken en dergelijke. ook strijkgoed zal je wellicht achterhouden. ook dat kan je sorteren op hangertjes en zo per persoon het goed strijken, de kreukels uit het verleden halen.

zo wordt het heel overzichtelijk. geeft het je meer ruimte. wellicht dat je de manden makkelijk kunt stapelen. is het alleen sorteren witte, bonte, donkere, fijne was. en verder kind kan de was doen!

mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.