aanraken

pfff aanraken. hoe mooi ik het ook vind, soms is het ook lastig. zeker als je haast hebt, zeker als je pijn ervaart. juist dan. vrouwen in het algemeen hebben de neiging heel hard en druk met alles bezig te zijn. je ziet het vaak terug in sportscholen. ook ik was zo fanatiek, want ja je moet wel fit en sterk zijn. alleen en dat wist ik niet, dat zodra je eigenlijk in de menopauze komt en je gaat heel hard sporten, je lijfje continue stress ervaart. daardoor voert het niks af en slaat het alles op. dus je valt niet af en je buik wordt niet smaller of kleiner. eigenlijk vraagt je lijf om aangeraakt te worden met alle zachtheid die je hebt. om te dansen, om stromende organische bewegingen te maken. om vooral alle stress van de dag op deze manier te laten afvloeien. een wandeling mag een wandeling zijn, het behoeft geen race te worden. genieten van alle mooie dingen die je op je pad tegenkomt. en dus jezelf vanuit deze zachte liefde aan te raken. eerder vandaag dacht ik ook hier aan. ik was bezig met een bedje in de kruidentuin en ik voelde aan alles dat ik mocht gaan liggen. in het gras, in de zon. bij wat bewegingen voor mijn bekkengebied, de schoenen en sokken uit, voelde ik me veel prettiger. ik ging verder met een bedje en het stroomde veel makkelijker door. gewoon even zachte aandacht. 

waar aarde stress kent en overspannen is, zo is dat ook met onze lijfjes en dus onze huizen. zij laten de overvloed van waar we zoveel van alles hebben, zien. wat is er werkelijk nodig en kan dat met meer zachtheid gegenereerd worden? aanraken je huis waardoor ze ontwaakt, waardoor je ziet wat er is, waardoor je bij een kleine verandering van verschuiving een totaal nieuwe energie neerzet. het is zo simpel en het vraagt om in je huis, in jezelf met andere ogen te kijken, vanuit compassie. alles vraagt om compassie. deze zachtheid is nodig en heelt. 

ook ik ga hier in stilte aandacht aan schenken. voor mijzelf als voor alles om me heen. iets minder snel, iets minder doen en doe ik dan vanuit ZIJN. 


"as we tell stories about the lives of others, we learn how to imagine what another creature might feel in response to various events. at the same time, we identify with the other creature and learn something about ourselves." 
- martha nussenbaum

veel aandacht en aanraking vanuit zachtheid wens ik je. 
mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.