blije appeltjes

lieve jij,

leven vraagt om geleefd te worden en dat kan in allerlei vormen.
leven is nooit rechtlijnig, ze maakt vanuit HAAR zelf namelijk de meest bijzondere creaties, net als jij en ik zijn.

wekelijks ga ik naar de boerenmarkt in de stad. het liefst op de fiets. het is een kadootje aan mezelf en wat ik teruggeef aan de markt zelf. alle vrouwen en mannen die al vroeg uit de veren zijn en hun schone waar uitstallen om aan jou en mij te verkopen. de biomarkt. ik wilde er al jaren naar toe en elke keer kwam er iets voorbij of tussen. tegenwoordig is het mijn moment in de week waar ik van geniet. het zet leven op een andere manier in mijzelf aan.

eerst dacht ik, oh dan ga ik naar een paar kraampjes en daar kom ik dan wekelijks terug. echter, er zijn meerdere kraampjes en ik gun ze allemaal evenveel. waardoor ik nu iedere keer naar een andere kraampje ga en zo mijn licht en energie verspreid. op vakantie gaan we ook vaak van het ene naar het andere toe, en dit is als een soort van minivakantie. waarbij iedereen dus een stukje ontvangt van alles wat ik op dat moment kan geven, aanvullen, of terug krijg.

afgelopen week sprak een mevrouw me aan voor geld. ze verkocht haar krantje en ik heb haar vaker bij de sint jan zien zitten. ik vertelde haar dat ik helaas geen los geld bij me had. waarop ze me knikte en eigenlijk wilde gaan. echter, zei ik, ik kan u wel een appel geven. ze knikte ja en ik ging de fiets mand in, op zoek naar een appel. een mooie groene kwam uit mijn mandje, mijn handje in en zo haar handje in. ze keek ernaar, ze glimlachte, ze rook eraan en het appeltje verdween in haar vestzak.

dit zijn blije appeltjes die vreugde genereren vol zonnenlicht, zonnenkracht en zonnenliefde. ze maken van een bewolkte dag, een stralende zon met regenboog aan een heldere hemel.

ik glimlachten en in mijn voelde ik de vreugde dansen, van geven, van delen. dat is wat ik eigenlijk heel graag doe. geven, delen. minder voor mezelf en meer voor een ander. zo geef ik door en dit genereert een grote glimlach vol vreugde, elke keer weer.

het leven zetten we zelf AAN en soms hebben we iets nodig om het extra in te zetten. echter het is in je aanwezig, het is een draagkracht die je hebt ontvangen en voor iedereen beschikbaar is. het is gratis en het is groots voorradig. het raakt nooit op. leven vloeit vooruit altijd door, is onsterfelijk en daardoor eeuwig. wellicht dat het soms onzichtbaar is, dat betekent dat je het niet ziet en toch, het is er wel.


zet het leven AAN, in jezelf en ervaar hoeveel vreugde dat je geeft, brengt en je daarin kan delen. leven is onmetelijk ruim en die ruimte in jezelf openen is een geschenk als eerste aan jezelf en instant plugt het leven om je heen er aan en in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ervaringen

by willemijns

ervaringsverhaaltjes

voormalig klant by willemijns september 2020

het was elke keer erg prettig en fijn. mooie gesprekken en de liefdevolle aanraking voor ons huis. voelbaar je zorg en energie. hiermee gaf je ons gezin verlichting, zowel tijdens als na mijn zwangerschap. mijn zoontje vond het altijd erg leuk dat je grapjes maakte in zijn slaapkamer.

dankjewel.

- berlicum (noord - brabant)

voormalig klant by willemijns september 2021

DANKJEWEL!
ook al was het van korte duur, wij vonden het ontzettend prettig, dat je ons ondersteunde. aandacht schonk aan het huis waar we door drukte geen tijd voor hadden. dit bracht ons ruimte en verlichting. dat is waardevol en daarnaast was het heel prettig je in huis te voelen.

- den dungen