draag jezelf

tijd om jezelf te verzorgen, jezelf te gaan dragen en pas op de plaats nemen. alles en dat is leven(d) gaat door als een oneindige cirkel, zonder begin en zonder einde. rennen is geen oplossing als er drukte is en je voelt dat je leeg bent. in feite ben je niet leeg, je bent vol, vol van alles en daardoor is er geen ruimte om jezelf goed te voeden en te voelen. tijd om te schommelen, tijd om te wiegen, tijd mote gaan zitten en alles tot rust te laten komen. geduld, vasthouden, wiegen. alles behalve luxe, slechts een zegen aan jezelf, aan aarde, aan de wereld om je heen.

in een wereld van hard werken, lange dagen, rennen alsof de duivel op je hielen zit, je oververmoeid bent…. dan is het tijd echt tijd. terugkeren naar jezelf, terugkeren naar ZIJN. het vuur is op, je energie is uit en feit blijft dat de wereld draait altijd door. er zit 1 ding op. stap uit de relatie van de wereld en stap in de relatie tot jezelf. jezelf waarin alles aanwezig is. want hoe het ook went of keert, de wereld draait door, alleen hoe stap je erin, vanuit leegte of vervulling. en ben je leeg dan is de draaiende wereld een vermoeiende aanwezigheid.

stap op en stap eruit om aandacht te geven aan vermoeidheid en frustratie. zet ze uit en neem de tijd. niks vergaat echter alles transformeert, zo ook jij.

rusten, wiegen, jezelf legen om jezelf vanuit jezelf te gaan vullen. want je kruikje is leeg, je energie is op en mag aangevuld worden. zodra we pas op de plaats maken, de wereld kleiner maken, aandacht schenken wat echt nodig is en waarvan je kan herstellen, alleen dan kan de je weer gaan opnemen wat er daarna nodig is.
jonger worden en je energie terugkrijgen door herstelwerkzaamheden. je gaat naar de oude vrouw in jezelf op bezoek, de levensvernieuwster in jou. de vermoeidheid zien en onder ogen komen. plaats maken voor nieuw door oud te laten gaan. waardoor je opgetild wordt, op krachten komt. kalmte en jezelf vasthouden, schommelen, wiegen geven je lijfje, je ziel, je geest gezelschap.

dit verlies is een natuurlijk proces, een eeuwenoud oerproces, de kringloop van het leven. herstellen na werk, na drukte en elke vorm klopt. en naast vrouwen staat dit gelijk aan mannen. terugroepen wat verloren ging. tijd en vrijheid nemen om te zwerven, te overdenken, schrijven, zingen, scheppen, zonder bang zijn. stil worden is de terugweg.

wieg jezelf heen en weer. neem jezelf in de armen als een kindje en laat het wiegen haar werk doen. bewaar wat mag blijven en gooi weg wat nodig is en hernieuw. zodra het past stap je de wereld in als een Brand New Day, en ervaar je alles anders, want jij bent anders, hernieuwt en getransformeerd.

en ja, dit heb je vaker gedaan. en ja, dit heb je vaker gelezen, en ja het werkt en waarom, omdat het natuurlijk is en er een oerkracht achter zit die geniaal is. dit is voor iedereen weggelegd, omdat het diep van binnen een bron is waarin dit gelegen ligt en nooit verdwijnt! wat heb je te verliezen? WIEG, SCHOMMEL en laat dat de eerste stappen van je nieuwe weg en werk voor nu zijn. draag jezelf, liefdevol.

XXXXus, willemijn

mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.