droger eruit!

lieve jij,

na 24 jaar deed ik afgelopen week (2 april 2022) al dankend een trouwe vriend de deur uit: de droger. 24 jaar trouwe dienst. en hij deed het nog altijd, echter ook eentje die inmiddels genoeg stroom verbruikte. al langer wilde ik het anders en omdat er toch geklust werd in onze kleine bijkeuken, besloot ik om de droger vaarwel te zeggen. loslaten.

zodra de droger in de auto werd gehesen, voelde ik de kriebels. geen droger meer, meer ruimte in de bijkeuken en tijd om nog meer met de elementen te gaan werken. ik gebruikte de droger eigenlijk omdat het gewoon een handige machine was, echter voor de kleding een minder goede. dus…. droger weg en daar stond ik voor een volle wasmand. want ik had net onze bedden verschoont. hoe ga ik dit doen? want he, meer wasjes op een dag, dat wordt een uitdaging. uiteraard met een droogmolen is dit te doen, echter die kan je met de regen van de afgelopen dagen ook niet opzetten en ik had er nog geen.

droogmolen opzoeken en een goed rek om de was op te hangen. ik had een rekje, echter inmiddels alleen nog te gebruiken voor lichte dingen. zo gezegd zo gedaan, kwam dinsdag alles binnen.
ha, ze waren aan de deur geweest van de bezorging, alleen ik was nog niet thuis. dus ophalen maar en het briefje was onduidelijk. nee, het was er niet, morgen. oh nee, de bezorger komt nu eraan. zit het daar bij vroeg ik, ja was het antwoord. nou, inderdaad… een flink pakket en hoe ga ik dat in de peugeot krijgen. gelukkig was het droog en kon de kap open, zodat het hele pakket erin kon.

thuis als een klein blij kind, pakte ik alles uit en voelde, ja…. dit past en klopt. alleen nog steeds mag ik wassen in stukjes. ik begrijp als je een gezin hebt met opgroeiende kinderen dat soms een droger en zeker bij ruimte gebrek, echt een oplossing kan zijn. toch mijn wens was al lang om echt vanuit de lucht of wind met zon de was te drogen en in de lente (bij droog weer) en zomer, doe ik niks anders als dat.

dit weekend een plekje maken in de tuin waar de molen kan gaan staan, en laat de zon komen, of de wind, ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *