heilige plek


lieve jij,

we verlangen naar de komst van thuiskomen. of dit nu om land gaat, om je huis, of in je lijfje, allen zijn met elkaar verbonden. terug naar respect en liefde voor het land, voor je huis, voor je lijf, waar we in wonen.

het leven is vol leraren, wijze meesters die ons spiegels tonen. zodra we ieder stukje grond, plant, boom, lijf en je huis echt gaat erkennen, respect ervoor hebben en liefde tonen, creƫert een helend effect dat zich uitstroomt naar de hele planeet. eigenlijk leert het leven ons om de verbinding van alle dingen tot elkaar te gaan erkennen, herkennen en eenwording.

ons lijfjes zijn gemaakt van aarde en op een dag keren we terug in de stof tot aarde. het land blijft. zelfs onze huizen zullen verdwijnen en tot stof wederkeren. waarbij voor mij dan de gedachten omhoog komt om zo goed en liefst zo schoon mogelijk voor onszelf en huizen te zorgen. als een heilige plek. want dat is het land waarop je woont, heilig.

helaas zijn landen in energie vaak verstoord door vele beschadigingen. echter alles wat we nodig hebben komt wel van aarde, zij zorgt voor ons als het gaat om de grond, de atmosfeer, de zon en de sterren. we zijn daarnaast allemaal wandelende onderdeeltjes van aarde. land en mens hebben de bijzondere kracht spiegel te zijn. beide reflecterende staat van de algehele gezondheid, en hoe staan we erbij?

onze voorouders wisten dit, het gedachtengoed van hen was: als we het land helen, helen we onszelf. en bij het helen van onszelf zien we helder wat het land nodig heeft om te helen.

land is leven en levend en alles van het land, dus ja ook waar jij en ik wonen, dient te worden herstelt. daar is tijd voor nodig om vrij te geven en herstellen van de beschadigingen.

“if we allow the light to shine
on all the dark places in our lives;
if we have the courage to face our fears
face our adversity with courage and strength,
then recovery and growth will take place.”
~ mary reynolds
auteur: the garden awakening

op deze manier herstellen we continu de huizen waarin we wonen. je fysieke huis wat jou maakt tot een levende ervaring hier op aarde laswel je fysieke woning waarin je leeft en woont. een levend wezen waarin blokkades, stress, en andere problemen op allerlei levels kunnen helen. energetisch, spiritueel, emotioneel en fysiek.

daar ga ik met jou via deze blog aandacht aan besteden, de komende periode. ook dit maakt deel uit van levenscirkels. deze cirkels kennen geen begin of einde, ze zijn oneindig en daarom vol leven.

tot binnenkort!

XX