heilige plekjes


lieve jij,

de laatste dag van 2021 is ingezet. alle kerst heb ik opgeruimd, ik voelde dat het nodig was om in ruimte en rust het nieuwe jaar in te gaan.

vandaag mijn verhaaltje over heilige plekjes. er zijn heel veel heilige plaatsen op de wereld. vaak uitgerust met een gebouw. waarbij de heiligste plek in jou en mij zit en voor mij is een heilige plek het bos. de natuur. die weelderigheid, die rust, die energie doet direct iets in mij. het zet iets aan of zelfs uit.

achter ons huis staat een garage wat omgebouwd is als praktijk. binnenkort wordt deze ruimte verhuurd. het is een ruimte waarbij ik me altijd rustig voel. alsof ik binnenkom in een kerkje, tempel, in een baarmoeder vol rust, liefde, en de energie is hoog, veerkrachtig (engels vertaalt: resilient). hoe ontstaan dit soort plekjes, zoals bedevaartsoorden.

je kan bijna voelen waarom iets een bijzondere plek wordt. ergens heeft het met de ligging te maken, aan de andere kant staat de kwaliteit en de eigenschap die ingezet wordt om iets een fijne plek te maken. kwaliteiten als vrede of liefde. hier zit een eigenschap in dat iedereen aanraakt. een plek kan ook op een bepaalde lijn zijn uitgezet, een leilijn, of dat er andere aders onder het oppervlak loopt en dit gevuld. een uitstraling die alles in de omgeving aanraakt. want aarde is ionen eeuwen oud, en jij en ik ook! wij reageren op omgevingen, waar we ook komen, we voelen goed aan of het fijn is, hoog is, laag is, onprettig, of iets anders. we zijn haarscherpe voelers, allemaal!


plekken als Lourdes in Frankrijjk, Damanhur in Italie, Tibet of Machu Pichu, bergen als Irish Rock… bijzondere plekken. daar waar veel mensen samenkomen, veranderd een omgeving. waar protesten zijn of manifestaties, waar markten zijn of een festival, samenkomsten om te bidden of om te mediteren, pretparken of de klaagmuur, kloosters en kerken. de ene plek voelt in alles anders aan als een andere plek.

er zijn plaatsen waar spontaan genezingen plaatsvinden. plekken waar mensen boos worden. plekken die rust brengen. plekken waar je onheimisch of ziek wordt. energie is een belangrijk fundament samen met de vibratie van een frequentie. aantrekkingskrachten van plekken hebben grote invloed op wij als menswezen. pretparken zijn een prachtig onderdeel ervan.

voor mij heel duidelijk en wellicht ook voor jou, dat je dus kan ervaren dat daadwerkelijk met energie gespeeld kan worden. met focus ingezet wordt om dus iets te creëren. dat kan dus ook angst zijn. wat maakt dat hoe jij jezelf voedt en daardoor in het leven staat, dit instant door een ander kan worden ervaren. wij zijn licht, wij zijn energie, wij zijn daardoor bewegelijk en als er onbalans is, makkelijk pakbaar voor lage soorten energie.

toch!
je kan in je huis een ruimte creëren met zo elk een andere energie. jaren geleden kwam ik voor het eerst bij de knuffel mama AMMA. zij tovert een ruimte met haar energie direct om. dit is voelbaar op allerlei vlakken en wat ik zag is hoe ze dus ook heel sterk met energie speelt. een liefdevolle energie kan ze inzetten, maar ook energie vormen waarbij mensen met elkaar stukken uitwisselen. prachtig!

in huis kan je dit dus ook doen. elke ruimte in je huis kan je zelf vullen met andere energie, en daarbij zit een frequentie aan gekoppeld. hoe meer je deze energie, bijvoorbeeld liefde, inzet, hoe meer het voelbaar is. en ruimtes, plekjes rondom je heen en uiteindelijk zonder moeite naar buiten treedt, iedereen aanraakt!

jouw huis en mijn huis kan dus echt voelen als een tempeltje. zelfs je huisje waar je als lichtje in woont, je lijfje. binnen is buiten en buiten wordt binnen. wij zijn frequentie, wij zijn energie en dit alles kent nooit geen ruimte, is vrij en gratis verkrijgbaar en daarnaast overvloedig dat het nooit opraakt.


als je dit inziet, kan je ook gaan ontdekken hoe dit dus zo inzetbaar is dat iets ook echt kan dalen in gevoel. zeker collectief. dus waar we in huis onze eigen energie hoog houden, dat in en uitzetten, maak wezenlijk het verschil. hoe meer we dit doen, hoe meer licht aarde transformeer.

ik wens je veel fijne heilige plekjes toe in je huis, en geniet van de aantrekkingskracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.