jouw eigen verhaal – maken

we bouwen op, breken af en beginnen voortdurend opnieuw, elke keer weer. een oneindige conversatie vol verhalen. en die verhalen die mogen we eigen maken, own your story. onze honger kent namelijk veel rauw. RAUWEN, als het verhaal dat echt van vlees is geworden, omdat het verhaal van jouw is. omdat het verhaal gehoord mag worden, gelezen, gezien, en ja zelfs aangeraakt kan worden.

alles wat rauw is heeft ruimte nodig om zacht te worden en vooral om te benoemen. zodra we rauw en pijn gaan benoemen, krijgt het een kleur, wordt het levendig en daarnaast ontvangt het ruimte. het benoemen is zo voedzaam voor de ziel, voor je cellen, voor je hele lijf. het beestje bij de naam noemen. hiermee geef je namelijk direct verzorging en zeg je ja tot het leven dat zich door rauw toont. dit is waar ons lijf namelijk naar verlangt. geen wegstoppen meer maar het systeem pijn tentoonstellen.

benoemen van pijn, rauw, beschadigingen geeft naast ruimte en adem, de mogelijkheid om het zo volledig te gaan zien dat er heling optreedt. je kan zelfs zonder iets of iemand beschadigen nieuwe keuzes maken zoals je graag ooit eens had gedaan. voor je lijf en met name de cellen die geen verleden, toekomst of heden kennen, maakt het grote verschil dat als je gelooft en voelt de andere gemaakte keuze, ze erop gaan reageren. ze gaan openen, ze nemen de nieuwe informatie op en spreiden zich uit door te vermeerderen. je maakt letterlijk en figuurlijk een nieuw systeem aan en dat maakt een ander veld om je heen.

alles onder een laagje stof kan bij aanraking gaan glanzen en gaan leven. hiermee wordt jou pijn omgezet in kracht en wordt het een verhaal. een verhaal waarmee je anderen en jezelf inspireert en wat smaakt naar meer van dat soort verhalen eigen te maken en ze te delen. pijn doet er toe zodat het een verhaal wordt dat er toe doet!

alles wat we namen geven en met zorg voeden komt tot leven. ja en het is intiem, kwetsbaar. het nodigt uit om te vertragen, te onderzoeken, te kijken wat je hebt geopend, door wat je durfde te benoemen.
rauwen is ademen en ademen is helen. een JA tot leven, vruchten vol overvloed. deze voeding vervult je en brengt alles samen tot wie jij bent. omdat ze eindelijk in een h a a a a adem door jou wordt herkent.

alexandra roxo

the pain, the wounds and the conditioning
that live deep in our shadows,
are waiting to be called into the light,
loved, sat with, held and invited home
mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.