klein verhaal

DE HEMEL IS EEN SCHAT RIJKER

Ook ik kan goed sorry zeggen. Daar start ik mee, sorry dat je vandaag nog een verhaal ontvangt. En tegelijk geen sorry, mooie dingen zijn het waard om te delen. En soms neemt leven je zo mee en zijn het meerdere dingen achtereen. 

& Wellicht een thema op dit moment in mij. Verbindingen en even niet gerelateerd aan huis, wel aan ons lijfelijke huisje, tot ons hart. Een reden dat ik erover schrijf is omdat ik voel hoe belangrijk het is. Een relatie met God en relaties met mensen om me heen. Want ik hou van ze. 

Ik weet je hebt nog niet zo lang geleden al een verhaal gelezen hebt, echter dit gaat over een goede vriend die onlangs overgegaan is. Voor ons plots. En nog in deze week van zijn hemelvaart, wil ik graag wat woorden met je delen, woorden voor hem. Mijn Ode aan Ivo.


Ik neem je mee in dit verhaal mee naar, zondag 24 juli 2022 en daarna.
God geeft de adem
God neemt de adem

want Hij is 
Alpha, het begin
&
Hij is 
Omega, het einde

IVO
Het is zondag aan het einde van de middag. We zitten in de tuin te genieten van een mooie tijd. Onze vakantie ligt achter ons. Eerste week Callantsoog, tweede week Zeeland, en derde week thuis. Wat is Nederland toch mooi en rijk als het gaat om de natuur hier. 

We ontvangen een bericht. Ivo, een goede vriend die in Roemenië met zijn gezin woont, is plots overgegaan. He? Onze Ivo? Dat kan niet! Voor ons plots omdat het even geleden was dat we contact hadden met elkaar en omdat dit bijna niemand wist. In een relatief korte tijd was hij erg ziek, zijn lijf had kanker en uitgezaaid overal naar toe.

Ivo Valkenburg (55) was tijdens een zakenreis in elkaar gestort en na onderzoek kwam uit dat overal in zijn lijfje kanker aanwezig was. We konden het niet geloven, onze Ivo, hij? Dat was in onze ogen onmogelijk, hij had het eeuwige leven vol liefde voor ons, nog voor zich. En nu, nu was hij er niet meer, hoe dan?

Als je Ivo kent, dan weet je dat hij een grote knuffelaar was. Ga je op onderzoek uit naar Ivo Valkenburg, dan kom je genoeg van hem tegen. Wie weet heb je hem zelfs ooit ontmoet! De liefde van hem spatte uit hem af naar iedereen. Je kon Ivo moeilijk over het hoofd zien met zijn ruim 2 meter lengte. Er stond iemand, liefde pur sang in mijn ogen. 

Thuis speelde hij graag piano, de noten en met het gemak waarmee hij speels de toetsen aantikte was een genot voor je oren en om te zien. Hij ging als een veertje over de toetsen, speelde prachtig intuïtief mooie ensembles. En altijd als ik hem zag, zag ik dat kleine jongetje in hem dat verwonderd de wereld in keek, vol liefde, vol wat kan ik doen voor jou en voor aarde.

En nu ineens is hij lijfelijk weg, is hij er niet meer. Is hij ons voorgegaan. 55 jaar, God geeft en neemt. Dit is voorbij enige controle. Mijn God, we gaan hem hier echt missen. 

ZAADJES
Wat heeft Ivo gedaan? Zoveel dat ik slecht een klein stukje ervan weet. In ieder geval vele zaadjes, wereldwijd geplant. Hij was een goede spreker en vooral een leuke spreker, daarnaast een echte wijze inspirator vol prachtige visies. Als hij sprak voor een groep, een organisatie dan kon hij heel goed een ander in het licht zetten en brengen. Dan kon hij zeggen, ja kom zelf je verhaal vertellen, jij zit erin en weet er nog meer van dan ik. Dan stond iemand te vertellen en als er een piano stond, ging Ivo daar op de achtergrond een beetje bij spelen. Elke toespraak was een feestje en daardoor anders. Een boeiend en fantastisch om te zien. Wat hij ook heel mooi kon was dat hij je zag. Hij nam ook al was het soms kort, alle aandacht voor je. Luisteren, begrip tonen, empathie laten zien met compassie. Een gouden hart voor iedereen. Hij liet anderen stralen!

Als de basis sterk is, kan je echt volledig je vleugels uitslaan. En Ivo deed dat, ook al was hij soms bang of vond het het spannend om te doen. Hij deed. 

Vele zaadjes planten en overal bezig zijn met liefde, met hoe het beste om te gaan met deze planeet, is een intense klus. En gaandeweg van Nederland terug naar Roemenië voelde het als wellicht een verloren strijd. Mensen zeggen ja en doen nee. En dat kan je passie doen laten doven. 

Tijdens de herdenkingsviering (zometeen nog een klein stukje, hou vol 🙂 ) kregen we het volgende nog mee: 
Hij was net thuis uit het ziekenhuis van Griekenland terug naar zijn basis Roemenië  dat hij ernstig ziek achter de piano kruipt en nog even speelt. Waarbij hij zich omdraait en afsluit met ‘Sorry dat het niet zo goed was!’

Sorry, toont hierin echt aan hoe hij zo bezig was met de ander. 

Ik wens dat alle zaadjes uit mogen komen. 

KOSTBAAR
Leven is kostbaar hoe groot, klein, lang je leven ook is. God geeft je de adem, en hij neemt hem ook weer terug. De tijd daartussen en wanneer is voor een ieder onbekend. Wist Ivo dat hij ziek was, wellicht wel in zijn diepste binnenste, maar dacht wellicht ook, dit gaat over. Of dat hij moegestreden was en daardoor het liet gaan. Liefde is mooi, radicaal en als het gevoelsmatig geen zin lijkt te hebben, kan het je moedeloos maken. Was de liefde, het willen veranderen, de economie terugbrengen naar het Paradijs een utopie, en daardoor zijn strijd? Wie (God) zal het weten! 


HEMELVAART
Afgelopen maand op zijn geboortedag, ongeveer 40 dagen na zijn overlijden, vond er in een kerkje in Heusden een herdenkingsviering plaats.

Viering: “Een Ode aan Ivo en de Eenheid”. 

Ook hier werd zichtbaar hoe de verbindingen als een cirkel met elkaar samensmolt. Het was fijn om met een grote groep mensen samen te zijn en Ivo te herdenken. Het was ook verdrietig, ontroerend, intens en o mooi vol liefde en de eenheid.  


Het leven kent verassingen en daarbinnen zoveel schoonheden door God gegeven, waar ik me over verwonder, verbaas, het me intens ontroert en ik meer en meer minder begrijp. Leven is een gedragen wonder gegeven door God.


GOUDEN ERFENIS
Dank dat Ivo hier mocht zijn, dat ik hem mocht leren kennen, via hemzelf en via anderen. Hij heeft een gouden erfenis achtergelaten. Waaronder; 

3 boeken geschreven 
1. Spirit in Finance
2. Louter Leven 
3. Niet Gezwicht Voor De Wereld

Hij heeft vele filmpjes gemaakt op Youtube. Ivo was een vaste columnist van het magazine Bres en Financial Forum. Er zijn vele artikelen van hem gepubliceerd. In Roemenië hebben ze een vakantiehuisje: Casa Maria. (te boeken via natuurhuisje.nl) en ach wat ik al zei, zijn erfenis is een gouden rijkdom. 


HEMEL OP AARDE
Hemel op aarde wilde Ivo neerzetten, ik weet zeker dat is gelukt! Al zijn beginnen, zijn starten voor een mooie Goddelijke wereld. Het paradijs op aarde. Nou, de hemel is een grote schat rijker, toch? Dankjewel lieve Ivo en tot straks, bij God ontmoet ik je graag!  

Dank aan zijn vrouw en hun prachtige zoon. Liefde in mijn levenskring. Rust in Vrede lieve Ivo.

Dank voor het lezen van dit leven…, en gek genoeg is ook deze cirkel weer rond…


XX mijn liefs
en tot straks,
willemijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.