klein verhaal


LEVENSCIRKELS

tijdlijnen verbinden levens aaneen. als een levenscirkel, waarbij alles organisch, vloeiend vol beweging ineen samensmelt. het mooie van die cirkels is dat ze door de beweging ook makkelijk verschuiven en toch weer kloppen.

diep geraakt
afgelopen periode raakte een levenscirkel me diep. ik was uitgenodigd op een 50ste feest van een vriendinnetje. 

terwijl ik naar haar toe reedt, betrad ik vooraf een prachtig landgoed. de bomen verwelkomende mij. ik parkeerde de auto, pakte het cadeau en liep langzaam naar een mooi open veld. alles in de sfeer van wie de birthday-girl is. alles en iedereen smolt daardoor met elkaar samen tot een. 

de cirkel
op een bepaald moment werden we allemaal verzocht om een cirkel te maken, en in het midden stond ze zelf. daarnaast de uitnodiging voor uiteindelijk een groot vuur. vuur van transformatie, vuur van het hart, het levensvuur dat ze later zelf zou aanmaken. 

sprekend door een microfoon vroeg ze aan alle aanwezigen om in een cirkel te gaan staan. echter geen gewone cirkel waarbij je wellicht diegene die je kent naast gaat staan, mits het zo past. maar een cirkel die de tijdlijn weergaf, haar tijdlijn. ze vroeg ons om op jaartal te gaan staan, het jaartal waarin je voor het eerst haar had ontmoet.

en daar stonden alle gasten en was haar tijdlijn zichtbaar en een grote verbindende cirkel, waarin voelbaar was dat echt iedereen met haar en uiteindelijk ook met elkaar geschakeld is. iedereen had een eigen plaats in haar leven. haar woorden brachten kippenvel. zeker toen ze haar moeder toesprak, maar ook tot haar partner, eigenlijk hield het niet op! 

ze stond bijna bij iedereen stil en ik vond het ontroerend, hier deelgenoot van te zijn. wow. geraakt door vele mensen om haar heen. haar levenslijn in tijd zo via deze mensen te zien, te voelen. alle betekenissen van elke ontmoeting, ooit en dat vele op haar reis nog steeds meewandelen. dat is echt heel bijzonder. ik leerde haar hierdoor nog beter kennen en zien. 

wat een prachtige manier om elkaar te zien in een cirkel waar iedereen op gelijke voet is. waarin je via de een de ander beluisterd. met haar eigen spreekstokje in handen had ze het woord. horen wat een ander voor jou betekend, en hoe je elkaar ontmoet hebt of wat de verbinding is. wie haar inspireerde, aanmoedigde, naast haar stonden. waar ze vandaan kwam, haar moeder, zussen, familie van haar zelf, vriendinnen van vroeger. gevolgd door haar man en zijn familie om ook ergens op weg haar kinderen te zien staan, die in datzelfde leven in tijd en lijn doorkwamen. gevolgd door alle anderen…. wow. 

kippenvel, haar woorden van de birthday-girl, oi ze werken nu nog bij het schrijven in mij na. ik heb er wel wat tranen thuis om gelaten. want eenmaal thuis….>

thuis
thuis was ik zo ervan ondersteboven, zo geraakt dat de dagen erna ik deze viering met me meedroeg en weet hoe belangrijk iedereen in je leven is. of je nu een grote kring om je heen hebt, of een kleine kring. elke kring doet er toe. het heeft in mij een prachtige print achtergelaten.

cirkels zijn zo organisch, vrij en vol leven, ook thuis in je huis. je maakt er automatisch onderdeel van uit. zie ze als de balletjes die je in de lucht houdt. als kleine schakeltjes allemaal aan een geregen en waar alles met elkaar heel makkelijk meebeweegt. echter, valt er een balletje, of een cirkel uit de lucht, dan vind daar vaak snel weer een oplossing voor. echter is het voelbaar op dat moment voor iedereen. dankjewel dat levenscirkels zo op allerlei vlakken aanwezig zijn in ons leven. en waar je een schakeltje veranderd, veranderd alles.


XX mijn liefs en tot een volgende keer,
willemijn 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.