Leven vanuit geloof

Ja, ik leef meer en meer met mijn geloof samen. En dat is niet altijd makkelijk, maar wel de enige weg. Of zoals Jezus zegt: “Zoals Jezus zegt: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.” (Johannes 14:6)

Vanaf ik ben bekeerd is mijn wereld aan het veranderen. Nog steeds. Het is vooral vrijer geworden en dat kan gek klinken, maar ik heb zo weinig nodig. Maar vooral dat het me echt langzaam een sterke grond geeft en dat komt niet door mij, maar door Hem, de Heere God.


Het lezen van de Bijbel en te leren eruit, is zo bemoedigend! Het moedigt mij aan om erin te gaan staan. Maar, ik ervaar ook veel verdriet, want ik zie ook de wereld en hoe het daar aan toe gaat. Zo kan ik een lied horen, opwekkingsnummer en dan stromen de tranen van geluk en van diepe aanraking tot in mijn ziel, maar tegelijk dat ik het iedereen zou gunnen. Door de Heere Jezus Christus deze als Redder van je leven aan te nemen. Want we leven in een zeer gebroken wereld en we denken dat als mens de wereld kunnen veranderen, vrede kunnen bewerkstelligen, maar zoals ik het zie door inmiddels weten, kan dat Een Iemand dat doen.

In mijn werk spreek ik weinig over mijn geloof. In het begin ging ik er radicaal in, maar dat werkt niet en stoot af. Ik zal er zeker over gaan spreken, echter de wandeling mag in eerste door mij gezien worden, vanuit het weten doorleeft worden. En de Heere weet, Hij weet precies en daar laaf ik me aan.

Wat ik wel doe is bidden en zingen onder de werkzaamheden door. In de dingen die ik doe, staat God in gedachten vooraan! En ja, over de dag van morgen of wat kan gaan komen, of hoe de wereld aan het achteruitgaan is, daar maak ik me zorgen over. Want mijn oogschellen zijn meer verwijderd en daardoor is echt zichtbaar dat er goed en kwaad is. En hoe het kwade diep doordrongen is. Bidden en zingen helpen mij enorm. En de Heere zegt ook niet voor niks geen zorgen over morgen, de dag van vandaag daar heb je de handen genoeg aan. En morgen heeft genoeg kwaad om daar mee bezig te zijn.

Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.
MattheĆ¼s 6:34Vandaag zing ik en maak ik schoon in mijn eigen huis. Vandaag is de zorg ervoor om voor vandaag te zorgen. Zorgdragen voor leven, hier in huis.

One thought on “Leven vanuit geloof

 1. Hoi lieve Willemijn, Bij het lezen van deze blog, dacht ik aan een liedje wat ik vroeger op de kleuterschool leerde:
  “O wij kind’ren wij leven, als de vogeltjes blij. Want de Heere daarboven zorgt voor u en voor mij.
  Van ons alles te geven, wordt de Heer nimmer moe. Elke dag duizend gaven strooit Hij vriend’lijk ons toe.
  Als de zon in de morgen uit de sluimring ons kust, staan wij op zonder zorgen, na een veilige rust.
  En des avonds, dan zijn wij van het spelen zo moe, en dan sluiten wij d’ogen zonder zorgen weer toe.
  O wat rijkdom van zegen geeft die vriend’lijke God! Mocht mijn hart maar steeds kleven, aan Zijn woord en gebod.”
  Wat is het heerlijk om Gods kind te zijn en kinderlijk eenvoudig door het leven te wandelen aan Zijn hand.
  Liefs en zegen, Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *