het begin van levenscirkels

heej fijn dat je er bent! ik heet je lijfje, je geest, je hart en ziel een heerlijk wees welkom. heden draag ik de naam levenscirkels uit. dit kwam omhoog en draagt precies uit wat er nu gevraagd wordt.

eerlijk gezegd dat zie ik en dat weet ook jij, wordt er best veel gevraagd van ons zelf. we doen het ook zelf. we stellen lijfjes, mind en handelingen eraan bloot! en ik zie het om me heen waarbij voor veel gezinnen de levenscirkels boven het hoofd groeien. het is iets van de laatste 40 jaar dat het meer geworden is. onze maatschappij vaarde daar wel bij!

wat zijn levenscirkels
nou iemand anders zou zeggen, de balletjes die je hoog in de lucht houdt. en hoe hoger het balletje, hoe langer je tijd hebt om het balletje wat je vast hebt aandacht te schenken. tot het balletje terugkomt en hop daar gaat het vastgehouden balletje omhoog. zo heb je als jongleur wellicht tien balletjes in de lucht. het is net een circus, een spel, en daarin ben jij de danseres met haar act.

deze balletjes zijn zoals leven en ik maak ze graag rond, vandaar de naam cirkels. elke cirkel is net als alles in het leven met elkaar verbonden is, met jou leven en jou verbonden. ze staan op dit moment niet los van je en ergens heb je een afslag genomen en gezegd, kom maar, dat doe ik ook wel – erbij. onwetende, want daarop kijken we minder ver, wat het allemaal inhoudt. naarmate de tijd verstrijkt kom je daar achter.

als alle cirkels van leven in de lucht worden gehouden, hoewel het hard werken is, kan je het ervaren dat het klopt. pff gered aan het einde van de dag. echter als er een uitvalt, jeetje dan zie je hoe het met elkaar is verbonden en lijkt alles in een te storten.

ik zal wat levenscirkels voor je opschrijven en dan zie je meteen ook hoe het met elkaar verbonden is. oh en ik ga even uit van een gezin met kindjes. echter dit kan je ook zien als eenouder met een kind, of jij alleen of jij en je partner zonder kinderen. elke vorm past.

komt ie
in een huis wonen jij -> je partner -> kinderen jij werkt? of jij en je partner werken?
kinderen gaan naar school of opvang. werk je thuis of werk je van huis, beide is tijd om in te plannen.
nadat je de kinderen naar school-opvang hebt gebracht is het tijd voor je werk.
na je werk kinderen van school halen en de een gaat uit spelen, of ze gaan mee naar huis.
beide vragen om aandacht en beide vragen om hoe te doen, want ze hebben vragen en wensen.
je inlevingsvermogen en kwaliteiten benutten, terwijl er ook nog een vergadering online gepland staat.
je past het een en ander aan en kan verder.
dan is er nog niks te eten vanavond, ook dat nog, wat is er en wat kan je ervan maken.
aan tafel lust de een dit niet en de ander heeft nog huiswerk of de telefoon gaat en iemand heeft hulp nodig.
de was zit nog in de machine, de vaat is opgestapeld, de stofzuiger wat is dat?
boodschappen doen of bestellen, oh ja handig want het weekend is je dochter jarig.
ENNNNN ineens is het avond.
het huis opruimen, misschien straks, want nu het langer licht is wil je nog even naar buiten. of even rustig zitten zonder iets met een kopje koffie of thee. oh en yoga de les gaat weer langs je heen (online)
kinderen spelen nog wat, de tv staat voor geluid aan. en ergens in jou verlang je naar stilte, rust.
terwijl je de kinderen moeizaam naar bed krijgt, zie je de wasmand en sjokt er naar toe en vouwt nog even alles op.
oh opruimen is ook handig, hop erachteraan.
schoonmaken, ah doekje over de toilet en de rest komt, eens, later.
nog voor je jou kussen ziet ben je vertrokken en ineens is het weer een dag later.

—– terwijl je het leest, dan voel je al hoeveel energie, moed en kracht dit is. los van alles wat tussendoor nog nodig is. zo kan het zijn —–

verbonden
al het bovenstaande zijn levenscirkels verbonden met elkaar via jou. uiteraard is dit een schets, want het gaat veel verder en dieper dan het bovengenoemde. daarom neemt het ook tijd van je om te zien hoe de schakeltjes in een zitten en wat je zou kunnen veranderen als daar een wens in is. schakel je iets uit of maak je het anders heeft het effect op de andere cirkels. bijvoorbeeld ga je minder werken dan veranderd dat alles.

het vraagt dus continu om mee te stromen en te laveren, om aanpassingen van jezelf naar de ander toe en andersom. petje af en een diepe buiging voor jou, dat meen ik oprecht.

de verandering
wil je verandering, dat kan en dat vraagt om met aandacht naar alles te kijken. dat is zeker geen overbodige luxe, het kan zelfs een weldaad voor je worden. hiermee zet je de automatische piloot uit en ga je boven alles hangen als een krachtige adelaar, waarin je weet het kan anders.

wat hangt er allemaal in de lucht, hoe zien je levenscirkels eruit? wat doe jij, wat doet je partner, wat doen je kinderen? hoe acteren zij, hoe acteer jij? kijk ernaar zonder oordeel van goed of fout. gewoon hoe het is. maak het helder en concreet. teken het uit, maak het heel inzichtelijk en zet jezelf centraal. dit is jou hoofdrol, jij speelt jouw spel en jij ziet zelf hoe. bekeken vanuit jou standpunt en visie. wellicht wordt het onwijs inzichtelijk waar je tijd aan verliest of in kan winnen. hoe het anders kan, gemakkelijker, minder vanuit de moet en meer vanuit het mogen.

jouw verhaal
alles is met je verbonden en dat maakt het heel bijzonder om je eigen verhaal in al deze cirkels te gaan zien. wat heeft het je te vertellen. kan je het aanpassen, eigen maken, veranderen of anders inzetten. alles is mogelijk! de keuze is reuze.

ik ben benieuwd naar jouw verhaal. stuur gerust een mailtje en als je het leuk vindt, kan ik anoniem of vermelding van je naam je verhaal delen. zo leren we van elkaar en wie weet hoe jij het doet waarmee je anderen inspireert.
fijne tijd, mooie dag en een prachtige nu.

XXXXus, willemijn

mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.