vele handjes

ja, dat is de weg, SAMEN je huis in en hoe leuk is dat om ook met kinderen te doen. ze weten wat ze willen, ze weten wat er weg kan en door ze makkelijke opdrachtjes te geven wordt het een spel. vele handjes maken werken lichter….

zo was ik deze week bij mijn wekelijkse kunstenaarsgezin. zo noem ik ze met alle liefde en dat weten ze. een van de dochter is een uitvindster en ziet in alles potentie om iets mee te kunnen doen. de andere is langzaam nu aan het leren rommelen en speelt met alles wat er voor handen is. de ouders zijn heerlijke mensen, ook zij hebben de creativiteit helemaal in hun cellen zitten. er is dus altijd iets te doen in het huis en waar het ene moment het er weer netjes uit ziet, kan in de nabij uurtjes die naderen het ook heerlijk ontploft zijn. en toch ze kunnen het makkelijker allemaal bijhouden sinds het moment dat ik wekelijks kom. er is meer rust daardoor en we doen alles soms SAMEN en soms ga ik het avontuur alleen aan.

gisteren wilde de dochters meehelpen en ik opperde of we niet eens de lades in konden gaan. van die bakken waar van alles in zit. en ja dat was een goed idee, fijn zelfs. en dat gaf de kamers letterlijk en figuurlijk nieuwe ruimte en lucht. je ziet dat een ruimte er totaal anders van wordt, en dan heb ik het even alleen over het opruimen van lades, bakken en kastjes werken hetzelfde. je voelt een ruimte lichter worden, heel fysiek voel je dat en als je de zintuigen de kost geeft dan zien die het ook. het is zelfs te horen, het zuivert een huis onmiddellijk.

in rommel, in papier, en eigenlijk gewoon alles is energie. zodra we energie gaan verschuiven, verplaatsen, opruimen, wegdoen, schoonmaken, vertaalt dit zich uit dat alles verschuift, verandert, gaat leven. er komt ruimte, helderheid en vooral gaat datgene stromen, bewegen, mee. alles raakt elkaar dan aan. bijvoorbeeld duckies op een stapeltje leggen in een bijbehorende mand of bak. dan krijgt iets een plek. dan wordt iets volwaardig gezien. en ja duckies zijn daar blij mee. zo werkt het met alles.

dit soort werk en zo op deze manier in je huis en de ruimtes staan, alles een altaar te geven, maakt dat het opruimen of het schoonmaken een totaal andere beleving wordt. dit doe je met kleding, je administratie, wat je kookt of iets anders waar jij je aandacht aan besteedt. zo wordt alles een gebed. iedere gedachten is een gebed, dus elke aanraking kan je ervaren als een gebed.

en mocht je voelen, he kan willemijn iets voor mij betekenen? neem contact op, er is nog een beetje ruimte!

m o o o o o v e en ervaaaaar……. h a a a a a a a a!

mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.