ömvormen

lieve jij,

als je herfst hoort, waar denk je dan aan?
loslaten, sterven, wederkering, zomer echt voorbij, somber, storm, regen, druilerig, verdrietig, of kan je er een ander gevoel aan koppelen?

ach de herfst kent vele woorden die je eraan kan koppelen. en allemaal correct. waar lente voor start en kiem staat, zomer voor zon en groei, staat herfst voor loslaten, de brug van oud naar nieuw, ofwel de ideale omvorm tijd.

de tijd waarin aarde alles wat losgelaten wordt, zich terugtrekt, een ultieme voeding is en voorwaarden voor nieuw leven. doordat de aarde zichzelf kan gaan voeden wordt grond weer vruchtbaar en kunnen zaden straks goed kiemen waardoor er leven vernieuwt in de lente die komt.

alles wat goed geworteld is, goed in de grond staat, voldoende water + zonlicht heeft gehad, heerlijk aantrekkelijk heeft gebloeid, bevrucht is geweest, heeft een ultieme gezondheid genoten en geeft hiermee het allerbeste door. wij zijn daar gelijk aan, wat je in de natuur ziet, is terug te vinden in jou en mij.

de herfst is een verfrissende (ook al denk je daar in eerste instantie niet aan) en activerende tijd. na een zomer waarin even alles stil stond, kan deze tijd voor je staan als loslaten van dingen die jou geen dienst meer doen. boeken, kleding, spullen. als ook te bekijken waar sta je en doe je nog wat je leuk vindt. zoals de sapstroom terugkeert naar de wortels, zo keren wij terug naar onze essentie. waarmee je bekijkt wat je werkelijk wenst, je verlangens bekijken en plannetjes maken voor een nieuw seizoen.

daarnaast geeft het ook de ruimte om je geestelijke afval onder de loep te nemen. noem het gerust herfstafval. vanaf nu warrel je langzaam van buiten naar binnen. kijk eens naar: waar loop je nog tegenaan, wat houdt je bezig en durf je het te doorwerken, ernaar te kijken, het aan te gaan. doorvoelen en omvormen. je eigen gezonde vruchtbare aarde te zijn, de stap naar een nieuwe start.

snoei ook je agenda. zoals je misschien je tuin winterklaar maakt, zo kan je ook je agenda winterklaar maken. wat genereert energie en wat kost je energie. welke afspraken kan je laten gaan om eerst weer voor jezelf te zorgen?

schoon je gedachten, geef ze mee aan de wind, de stormen of een goede regenbui.

vervul jezelf dagelijks met zonnenlicht, zonnenkracht, zonnenliefde. ook al is het bewolkt buiten, weet dat de zon aan de hemel staat en door de wolken heen jou bereikt en haar licht met jou aardelijfje gevuld met water en licht vervult.

eet ook zoveel mogelijk nog voeding dat zonnenlicht, zonnenkracht en dus zonnenliefde heeft gehad.
kruiden, fruit, groentjes, bevatten lichtende kracht!

de herfst is dus een ware tijd om jezelf te voorzien van nieuwe in-vorm-atie. een ware omvorm tijd! geniet van wat deze tijd jou kan brengen, je eigen weg, betreden op eigen risico, van buiten naar binnen, schijn er je eigen zonnnenlicht op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ervaringen

by willemijns

ervaringsverhaaltjes

voormalig klant by willemijns september 2020

het was elke keer erg prettig en fijn. mooie gesprekken en de liefdevolle aanraking voor ons huis. voelbaar je zorg en energie. hiermee gaf je ons gezin verlichting, zowel tijdens als na mijn zwangerschap. mijn zoontje vond het altijd erg leuk dat je grapjes maakte in zijn slaapkamer.

dankjewel.

- berlicum (noord - brabant)

voormalig klant by willemijns september 2021

DANKJEWEL!
ook al was het van korte duur, wij vonden het ontzettend prettig, dat je ons ondersteunde. aandacht schonk aan het huis waar we door drukte geen tijd voor hadden. dit bracht ons ruimte en verlichting. dat is waardevol en daarnaast was het heel prettig je in huis te voelen.

- den dungen