zelfreflectie


lieve jij,

ik geloof dat het 2006 was, ik keek in een spiegel en het enige dat ik zag was een zwarte weerkaatsing, met mezelf erin terug. zelfreflectie van in en in zwarte glimmende substantie. eigenlijk zag ik niet zoveel en toch keek ik in een spiegel en keek ik in iets dat me bekend was, ook al kon ik het zere plekje nog niet vinden. de tijd om het daadwerkelijk te weten, was om de een of andere reden nog niet daar. ik had eerst nog wat anders te ontdekken.


destijds kwam de gedachten aan de spiegel die in de film Harry Potter voorkomt, voorbij. Harry staat dan voor een grote spiegel. voor hij weet dat het een spiegel is, haalt hij het doek weg – dit kan ook in mijn gedachten zo zijn. en dan ziet hij zichzelf in het donkere. dat zag ik destijds en ik had nog geen idee. tot in 2007 de spiegel zichtbaar werd en het licht mocht gaan schijnen. ik was misbruikt en dat weten, het gevoel van alles gaf me werkelijk een bevrijding.

een spiegel laat wellicht het tegenovergestelde zien ?!?, pure zelfreflectie, want niks is wat het lijkt. je ziet jezelf in een spiegel anders. zoals wellicht een ander jou ziet. een spiegel kan ook iets maskeren. het laat iets zien en kijk je goed of pluis je het uit, dan kom je tot andere zichten.

nu anno 2022, 15 jaar verder, zie ik opnieuw mijn donkere zelf terug reflecterend vanuit de wereld in mij, in en in zwart, anders en hetzelfde als toen. (Harry Potter Spiegel) en waarbij alles zichtbaar en geprojecteerd wordt. een broadcasting dat gevoelens bij me losmaakt en emoties laat zien. boosheid, verdriet, bezorgd zijn, onrust, verraad, verdeel in mij, heers en controle in mij, geweld van angsten. ik ben de wereld, want de wereld leeft in mij. js dat wat we denken te zien, werkelijk, naast een bijdrage van een illusie. daar waar iets verschijnt en het hetzelfde moment verdwijnt. of kan een spiegel een gemaskeerd beeld zijn, om te geloven dat het werkelijk is? wat zit erachter, achter de verbeelding, de illusie in de illusie?

WELNU, in mij laat dit onderdeeltje me ervaren dat de donkere wolken aan de oppervlakte mogen komen. in al haar rauwheid dat liefde is en liefde kent. ze mag als een masker om jezelf als eerste van zuurstof te voorzien, ingezet worden, behandelen met zachte kracht. ik zie het als als een geboorte van een baby. moeder die met enorme kracht haar kindje ter wereld brengt. en daarna meteen al haar liefde inzet het kind in haar armen neemt en vol liefde en zachtheid bewondert. en zo mag ik mezelf behandelen. en terwijl ik dit schrijf voel ik, dit is goud in handen, in mijn lijf zit dit goud. deze gouden liefde mag tot harmonie, vrede en eenheid komen, in mij.

nog voor ik daarnet voelde dat dit goud is, voelde ik me eigenlijk opnieuw misbruikt. dit heb ik zelf gedaan, mijn eigen gemis gebruikt en daar geen toevoeging van liefde bij gedaan. ik voel het in mijn bekken, bovenbenen, in mijn kaken. ze zijn al dagen gespannen. misbruik tot mezelf met als gevoel een pijnlijk lijfje en ontelbare zorgelijke gedachten. ik ben uit het hier en nu en bezig met wat als, als een onzekere toekomst. terwijl ik geen controle kan hebben, wel invloed hoe ik met mijn gedachten omga. en zodra ik terugkeer naar hier en nu is er niks aan de hand. dan leeft het leven (live and let live) haar eigen ritme. want overal is iets gaande en dat iets maakt nooit het een erger dan het andere. we maken onszelf gek en van alles wijs, en met het woordje we, doel ik op IK.

back to basis, helpt mij waardoor ik kan gaan ZIJN en in de IK BEN, kan stappen. slechts aandacht geven wat aandacht nodig heeft. leven vanuit doen en functioneel de pijn inzetten en met aandacht in zijn. ontvangen. gehoord en gezien worden zoals een kind dat wenst, wat zich afgescheiden voelt. want dat is wat het me laat zien, onderdelen die afgescheiden zijn. afgescheidenheid is liefde dat gehoord, gezien en gekoesterd wil worden. dit mag onderdeel zijn van mij als geheel, in alle eenheid.

waar het in mij gestart is, daar kan het ook eindigen. terugkeren naar het centrum van mijzelf door het donkerte onder ogen te komen, te zien en er mijn licht op te schijnen. ik heb het vaker gedaan, want 2007 was geen gemakkelijk jaar en het heeft me ontzettend veel gebracht. de tijd is er altijd om je eigen demonen aan te kijken. niks is buiten mij om, de wereld veranderd zodra ik verander, en dat weergeeft een totaal andere blik op de wereld. HET grotere plaatje te zien en dat ik zelf dus in onbalans ben. waar ik in onbalans ben, is dat terug te vinden in de wereld, dat is dan de broadcasting van het spel op het toneel van aarde.

dus met Harry Potter zijn spiegel in mij, duik ik erin, om deze laatste friemels in mezelf aan te gaan. here I COME!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ervaringen

by willemijns

ervaringsverhaaltjes

voormalig klant by willemijns september 2020

het was elke keer erg prettig en fijn. mooie gesprekken en de liefdevolle aanraking voor ons huis. voelbaar je zorg en energie. hiermee gaf je ons gezin verlichting, zowel tijdens als na mijn zwangerschap. mijn zoontje vond het altijd erg leuk dat je grapjes maakte in zijn slaapkamer.

dankjewel.

- berlicum (noord - brabant)

voormalig klant by willemijns september 2021

DANKJEWEL!
ook al was het van korte duur, wij vonden het ontzettend prettig, dat je ons ondersteunde. aandacht schonk aan het huis waar we door drukte geen tijd voor hadden. dit bracht ons ruimte en verlichting. dat is waardevol en daarnaast was het heel prettig je in huis te voelen.

- den dungen