voordeur

de voordeur, een mooie start om het nieuwe jaar mee te beginnen!

hoe stap jij je huis in? geen idee of jij het aanvoelt, echter je kan het voelen dat voor je ergens de deurbel aanraakt of de deurklopper, je voelt, hier ligt een boel opgeslagen onder de deurmat.

wees jezelf in huis welkom. zeg; hallo en dan je naam voor je je huis binnenkomt. treedt binnen en voel je welkom. voel wat de woorden doen als jij je huis instapt.

een paar jaar geleden alweer, liep ik voor een stichting vrijwillig langs deuren. oh wat vond ik dat intens en tegelijk ook heel mooi, vanwege verhalen die er ontstonden.

vandaag wil ik met je naar de voordeur van je huis kijken. ik mag hierin zeker ook naar mijn eigen voordeur gaan kijken. hoe ziet deze eruit, want een voordeur is echt een portaal van je huis. hier laat je mensen in en uit. je komt hier zelf wellicht dagelijks doorheen. de voordeur is dus een veelgebruikte poort, zeker de moeite waard voor wat aandacht.

wat heb je nodig
* emmer
* water, sopje
* spons
* doek (theedoek)
* vegertje & blik (vuilnisbak, emmer of zak voor afval)

bel eens aan en hoe klinkt voor jou de deurbel. maak de knop van de bel schoon. veeg zand van de deur en deze kan je opvangen in het blik.
bij het schoonmaken van de deur, kijk ook naar spinnenwebben of andere dingen die boven de deur hangen. ook dit kan je opruimen. zo heb je een deur die stofvrij is en klaar voor een sopje.

bij het schoonsoppen van je deur, kan je meenemen dat alle energieen die hier opgeslagen zijn, meegenomen worden in de reiniging. water is leven(d) en door je deur met water te behandelen genereer je dat het leven alles in huis aanraakt. maak ook eens vormen op de deur met het sop, speel met het water en de deur, zodat er nieuwe vrolijke energie meegegeven wordt.

je kan je deur wassen met een scheutje citroen in je sopje. om je huis te neutraliseren. zodra je de deur schoon hebt, hang belletjes op, of een gezellig plantje bij de voordeur. belletjes of een kleine gong zorgt voor fijne klanken en zuiverheid. ook fijn is om een bosje rozemarijn te plaatsen, zeker bij ramen in je huis die op kunnen. al nemen we de ramen de volgende keer mee in een nieuw verhaaltje.

maak een fijne entree voor jezelf en voor anderen. ook ik ga hier de komende tijd aandacht aan besteden, want ook mijn voordeur mag aandacht ontvangen.

mailby feather