1) levenscirkels

het begin van alle beginnetjes….. ga je mee?

werken met..... de weg binnen die licht op het donkere brengt. in werken met... neem ik je mee en gaan we SAMEN aan de slag of kijken wat er zoal aandient. 

het is een manier om jezelf aan het werk te zetten, op dingen die blijven liggen. of waarvan je voelt wat is het nut ervan, het komt elke dag of wekelijks terug. elke keer weer, een begin zonder einde. en daar zit de diepte in. want alles ik zelf met aandacht doe, krijgt iets heiligs. komt tot leven of het laat me meerder lagen van iets zien. waarbij het me kan helen, genezen, inzichten geeft, verrijkt, laat vergeven. en soms komt het terug met de zelfde handelingen en heeft het langere tijd nodig om volledig los te laten. en zelfs kan een handeling in huis je tot vergeving brengen. het is een heilig en diep proces met meerdere lagen en betekenissen. ze zeggen je bent je eigen heel en genees heer. dat geld zeker ook voor de werkjes in huis. soms bijt je in iets vast en soms denk je er komt geen einde aan. en daarin liggen zaadjes van groei of ligt er iets wat gezien mag worden. tot leven gewekt en wakker wordt. jezelf leren kennen en daarin heel worden. 

het laat me denken aan de woorden van Michael Jackson. hij zong; 

I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his ways
And no message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change 

alles begint en eindigt in het oneindige met jezelf. 
daar kan ik niks aan toevoegen. het goddelijke in jezelf te gaan leren ontdekken, zien, voelen, ervaren, het volledig beleven in elke cel. en daarin ontmoet je de ander en die ander is datzelfde. de gelijkenis tot elkaar maakt de verandering in de wereld. zodra we zorgdragen voor onze eigen aarde en dat is je lijf, je huis en alles om je heen, staat dat direct gelijk met aarde zelf. op dat moment verandert de wereld.  

de helende kracht en werking begint bij jezelf en alles in huis laat dit zien. de levenscirkels in je die graag wakker geschud willen worden. het mag weer leven, aangeraakt worden, glans krijgen. of opgeruimd, een tweede leven of weg. we kijken de monsters aan die ons licht laten zien. we stappen uit het donker, de bunker uit om het licht te leven. 

kijkend naar hoe ga je met je spullen om. tassen, jassen, schoenen, kleding. hoe maak je iets schoon of gooi je makkelijk weg? wil je meer leven in je huis? hoe doen de elementen het in je huis en kan je ze herkennen. durf je ermee samen te werken? hoe is het met je grens, of hoe is het met je humeur. hoe sta je op en hoe ga je naar bed? hoe is alles met jou verbonden en wat als je er tussenuit valt? moet alles of mag alles? 

dit zet al zoveel in beweging. kijk er eens naar. schrijf het eventueel op en uit. maak er een boekwerk van. plak, knip en teken er gezellig bij. maak er jou levenscirkel journal van. het moet nooit, het mag! 

kan je zien hoe alles in je huis verbonden is met alles in de wereld om je heen? we duiken dus diep erin. we gaan op reis. of het nu gaat om een soep maken of een gaatje repareren in een broek. we gaan verwerken, opruimen, vergeven, we gaan er naar kijken, schouwen, we bewegen en zingen, we gaan de tuin in, de hoekjes in, de boekenkast in. we soppen uit, we drogen, we laten tranen, we vinden compassie, we genieten, we nippen aan een kopje koffie en mijmeren. we gaan samen doen. 

doe je mee? en mijn vraag is aan jou, waarmee kan ik je helpen? is er een hulpvraag binnen in je je huis waar jij tegenop ziet. ik kijk met je mee en laat jou onderwerp hier schijnen voor anderen. zo helpen we elkaar. 

binnenkort meer... 

XXXXus, willemijn 


mailby feather

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.