willemijns week

ik blijf het bijzonder vinden om bij jou in je huis te komen. om onderdeel op dat moment uit te maken van het geheel. bij de een ben ik bijna kind aan huis. de maskers vallen af en het is puur.

een weekje vol is naast veel werk en doen, ook lol, zingen, mooie gesprekken, lachsalvo’s en ook tranen kunnen stromen. alles is mogelijk.

soms helpen bewoners mee en op andere momenten krijg ik carte blanche. de veranderingen zijn zichtbaar, voelbaar. gezinnen hebben meer ruimte en daarnaast geven ze aan veel meer energie te hebben om andere dingen aan te pakken. meestal voelt het naderhand lichter in huis aan echter het is aan de bewoners zelf om alles elke keer weer opnieuw te bezielen. bezielen is leven(d).

ik krijg wel eens te horen, oh willemijn dat is echt heel vies. ja soms wel en tegelijkertijd zeg ik vaak: het is leven en geleefd en nu tijd om het weer te laten stralen. want met alles dat je aanraakt ontvangt het glans.

wekelijks kom ik op dit moment bij zes gezinnen en éèn spiritueel centrum. en gemiddeld komt het volgende wekelijks aanbod.

* 12 toiletten
* 7 badkamers
* 5 trappen
* 9 verdiepingen (inclusief begane grond)
* kinderkamers. opruimen, verplaatsen, schoonmaken (kinderbed met knuffels waar kinderen dol op zijn en willemijn maakt ook grapjes met knuffels
* ouderlijke slaapkamers
* keukens, oppervlakkig en ook gewoon ordenen en schoonmaken in de kastjes en lades
* veel stofzuigen, veel dweilen
* ramen lappen op zijn tijd
* koffie en thee drinken
* mooie gesprekken en nog heel veel meer!

ofwel: de wensen van de mensen.

aan het einde van een week met ook nog vrijwilliger van een kruidentuin en om de week helpen van een gezin tot de kindjes, is het best druk en intens. soms ben ik na een huis ook echt even onwel, waarbij dus veel door me heen stroomt en mag worden afgevoerd. dat mag erbij horen. ik blijf het wonderlijk werk vinden, zoals bijvoorbeeld bij het werken in een tuin. het resultaat is altijd weer fijn en de glimlach of knuffel is goud waard!

dankbaar dank ik jou….


XXXXus, willemijn

mailby feather